Glada barn och kreativa dagar

LARSMO

För någon vecka sedan styrde projektet norrut med siktet inställt på Lingonskogens daghem i Larsmo. Redan i farstun möttes vi av nyfikna och glada barn som höll upp dörren, berättade vad de höll på med och ställde fråga efter fråga om vad det var vi skulle göra med dem.

Att bygga miljö går smidigare för varje gång. När vi nu dessutom fick bygga i en alldeles egen gymnastiksal var utgångsläget alldeles fantastiskt! Efter cirka en timme var vi så färdiga att ta emot ”våra” första barn.

Även om konceptet och upplägget är detsamma öppnas nya vinklar och perspektiv varje gång. De barn vi möter har olika erfarenheter och olika intressen, precis som fallet är med oss vuxna. Inledningsvis var den lilla församlingen något försiktig, men vartefter tiden gick och vi alla blev varmare i kläderna ökade funderingarna och samspelet.

Kulor målades, berättelser skapades, armband tvinnades och med jämna mellanrum så ramsade vi innan vi avslutade för dagen.

Projektet har byggts upp så att vi ska träffa de samma barnen under två dagar, något som vi verkligen uppskattar. Även om inte heller det är en lång tid räcker det för att skapa ett grundförtroende. Ett förtroende som krävs för att man på riktigt ska kunna möta varandra.

”Vart ska ni nu? Ska ni åka redan?”

Var det sista vi hörde när vi stängde dörren…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s