Vill ni att vi ska komma till Ert daghem?

Under läsåret 2018-19 ägnade vi mycket tid åt att åka runt till daghem och förskolor i Österbotten. Vi har nu fått fortsatt beviljad finansiering och kommer att fortsätta verksamheten även nästa läsår, dvs 2019-20. Om ni vill att vi ska besöka just ert daghem kan ni kontakta:

Linda Ahlbäck, tfn 050 383 3837 eller e-post linda.ahlback(at)abo.fi

Vad behöver man tänka på?

För att kunna bygga upp miljön behöver vi ca 3×3 meter i golvyta samt 3 meter i takhöjd.

En vecka före vi kommer till er sänder vi per post boken om Rally och Lyra och Limpa, så att ni på förhand kan läsa den för barnen.

Vi anländer till daghemmet tidigt en morgon för att ställa i ordning (räcker ca en timme) och efter det är vi beredda att ta emot barngrupper om max 7 barn/ grupp, tre grupper per dag (ca 45 min. – 1 timme/grupp). Åldersindelning brukar vi göra enligt 3-åringar skilt, 4-5 åringar i en grupp samt 6-åringar skilt. Vi jobbar med samma barngrupper under två dagar innan vi åker iväg. När vi åker lämnar vi kvar all rekvisita så att ni i personalen kan jobba vidare med de barn som ännu inte deltagit. Efter ca en vecka kommer vi och hämtar allt och hoppas då att vi kan få en pratstund med er kring vad ni gjort och hur projektet tagits emot av barnen.

Men vad gör vi egentligen?

Vi läser högt, ramsar, diskuterar, funderar, gör ordkonstövningar och skapar… Till och med lite dans hinner vi med! Läs mer om själva projektet här